ApărareȘtiri

Guvernul a amânat aprobarea noului Statut al cadrelor militare, act normativ care așteaptă de anul trecut decizia Executivului

Foto: mapn.ro

Guvernul a amânat aprobarea noului Statut al cadrelor militare, proiectul de lege nefiind inclus pe lista actelor normative adoptate în ședința Executivului de miercuri.

Noul statut al cadrelor militare s-a aflat printre cele patru proiecte de legi aflate pe ordinea de zi a ședinței de guvern și a fost singurul dintre acestea asupra căruia nu s-a luat nicio decizie.

Statutul cadrelor militare se află pe lista priorităților legislative ale guvernului pe 2022, Executivul estimând inițial că îl va aduce în discuție la una din ședințele lunii septembrie.

Actul normativ urma să fie discutat și aprobat în guvern în 2021, fiind și atunci printre prioritățile legislative ale MApN.  Ministerul Apărării este co-inițiator împreună cu MAI, MI, SIE, SRI, SPP și STS.

Minstrul Apărării, Vasile Dîncu a vorbit recent despre despre schimbările aduse de noua lege privind statutul militarilor .”Vreau să limităm posibilitatea ocupării anumitor funcții la mandate de patru sau de cinci ani, pentru că un om se demotivează după 4-5 ani în care face același lucru”, a spus ministrul, adăugând că o carieră militară trebuie să  să se desfășoare previzibil, după criterii clare de avansare în carieră.