ApărareȘtiri

Georges Durdilly, Country Manager al Airbus România: Primirea autorizației RMAR 21J va crea, cu siguranță ”noi oportunități de dezvoltare a companiei”

Sursa: FAR/ Airbus Romania

Primirea autorizației RMAR 21J de Airbus Helicopters Romania (AHRO) va crea, cu siguranță ”noi oportunități de dezvoltare a companiei”, a declarat marți Georges Durdilly, Country Manager al Airbus România.

”Primirea acestei autorizații este o veste excelentă pentru noi. Mă bucur că echipa noastră a trecut cu succes de auditul Autorității Aeronautice Militare Naționale. Această autorizare va crea, cu siguranță, noi oportunități de dezvoltare a companiei și ne va permite, în același timp, să sprijinim în cel mai profesionist mod elicopterele de stat românești”, a spus Georges Durdilly, citat într-un comunicat al companiei remis umbrela-strategica.ro.

”Obţinerea de către compania Airbus Helicopters România a autorizării RMAR 21J demonstrează capacitatea acesteia de a proiecta modificări ale elicopterelor din dotarea instituţiilor statului cu atribuţii în domeniile apărării, ordinii publice şi securităţii naţionale. Totodată, această autorizare se înscrie în demersurile naţionale mai ample de recunoaştere a Autorității Aeronautice Militare Naționale de către NATO şi de către alte Autorităţi Aeronautice Militare, în scopul validării certificărilor emise de către Autoritatea Aeronautică Militară Națională ”, a declarat generalul-maior Viorel Pană comandantul Forțelor Aeriene Române.

Airbus Helicopters Romania (AHRO) a primit din partea Autorității Aeronautice Militare Naționale autorizația RMAR 21J, devenind astfel prima companie din România autorizată să proiecteze modificări și reparații pentru elicopterele de stat.

În baza autorizației RMAR 21J, Airbus Helicopters Romania va putea să proiecteze și aprobe modificări și reparații minore și să efectueze activități de proiectare în scopul obținerii unui certificat de tip suplimentar și aprobări de proiect de reparație majoră pe elicopterele de stat românești (aparținând unor instituții precum SMURD, Poliție, Armată).

De asemenea, activități de proiectare similare vor putea fi efectuate pentru aeronavele militare și de stat ale altor țări, cu condiția ca acestea să accepte și să recunoască autorizarea RMAR21J deținută de Airbus Helicopters Romania.

Până acum, AHRO a putut realiza aceste activități pentru elicoptere civile, pe baza autorizației PART 21J emisă de Agenția Europeană pentru Siguranța Aviației (EASA). Autorizația RMAR 21J este similară ca scop cu cea emisă de EASA, însă conține câteva privilegii adiționale semnificative, cum ar fi efectuarea zborurilor de test pentru proiectele pe care le va certifica AHRO, și un scop extins pentru sistemele electrice și de avionică ale elicopterelor.

Airbus este lider în aeronautică, spațiu și servicii conexe. În 2018, a generat venituri de 64 miliarde de euro și a avut aproximativ 134.000 de angajați. Airbus este lider european în producția avioanelor-cisternă, de luptă, de transport și pentru alte misiuni.