ApărareȘtiri

FOTO Generalul (f.a) Cătălin Micloș, noul comandant al Bazei 71 Aeriană Câmpia Turzii

Gen. Cătălin Micloș (al doilea din dreapta), comandantul Bazei 71 Aeriană ( foto: B71 Oficial)

Generalul de flotilă aeriană Cătălin Micloș a participat, marți, la inaugurarea unor noi facilități la Baza 71 Aeriană Câmpia Turzii, construite în colaborare cu parteneri americani, în calitate de nou comandant al bazei.

Cătălin Micloș, primul general de aviație din rândul piloților de F-16, a fost până de curând comandantul Bazei 86 Aeriană Borcea, unde staționează singura (deocamdată) escadrilă de F-16 a Forțelor Aeriene române. Micloș a fost primul comandant al acestei escadrile.

Micloș și-a început cariera în aviația militară la Câmpia Turzii, unde a fost pilot, pilot-șef și comandant de patrulă în perioada 1998-2003.

La ceremonia de la Baza 71, organizată cu prilejul predării proiectelor pentru un hangar de mentenanță, o parcare aeronave și o cladire de birouri au mai participat colonel Beau E. Diers, locțiitorul comandantului Bazei 31 Aeriană de la Aviano (Italia), reprezentanți ai  USAFE (United States Air Force Europe),  USACE (United States Army Corps of Engineers), dar și ai detașamentului MQ-9 Reaper dislocat la Câmpia Turzii.