ApărareȘtiri

Cristian Sfichi a fost numit director general al Thales România

Cristian Sfichi - Directorul general al Thales România

Cristian Sfichi a fost numit Director General pentru România la 1 ianuarie 2022, preluând funcția de la Silviu-Grigore Agapi, care a condus cu succes Thales România din 2012 și acum se pensionează, se arată într-un comunicat transmis redacției Umbrela Strategică.

Cristian Sfichi face parte din echipa Thales România din 2017, în funcția de director Aerospace Defence & Security, dezvoltând cu succes oportunități de business pe piața din România în domeniul apărării și securității. Licențiat în fizică nucleară, cu diplomă Master of Science – „International Defense Sales & Marketing” la Royal Defense Academy și Cranfield University, Cristian Sfichi activează în industria aerospațială, de apărare și securitate de aproape 25 de ani. A început ca junior marketing officer pentru stațile tactice Racal (acum Thales) în România și a fost implicat în primul program care a presupus transferul unei astfel de tehnologii către o companie românească. A fost unul dintre primele proiecte industriale de apărare implementate după 1989 în România.

”Preiau conducerea Thales România ca parte a unui Grup vizionar, cu o fundație consolidată și valori puternice. Îi mulțumesc sincer lui Silviu Agapi pentru anii de mentorat, perioadă în care Thales România a devenit o companie strategică cu proiecte de anvergură. Voi lucra îndeaproape cu partenerii locali și cu echipele globale ale Thales pentru a consolida în continuare afacerea la nivel local și pentru a sprijini transformarea digitală în domeniile apărării, guvernamental și de securitate. Guverne, instituții și companii se bazează, de asemenea, pe Thales pentru furnizarea și operarea de sisteme de satelit, iar această expertiză este acum disponibilă și în România”, a declarat noul director general Cristian Sfichi.

La rândul său, Silviu Agapi a afirmat că „a fost o perioadă minunată și plină de provocări alături de colegii mei de la Thales România. Sunt recunoscător tuturor, deoarece am crescut această companie împreună pe plan local, valorificând prezența globală și expertiza Grupului Thales. Cristian Sfichi a fost un membru extraordinar al acestei echipe și acum îi predau ștafeta să conducă Thales România”.

Thales este furnizor al Forțelor Armate Române de câteva decenii și a dezvoltat operațiuni industriale în țară începând cu 2007. În 2019 Thales România a deschis în București un Centru de Excelență în Inginerie menit să răspundă nevoilor pieței locale, dar și nevoilor de export. Odată cu deschiderea acestui Centru, Grupul Thales a investit semnificativ în echipamente și software, dar și în formare profesională și furnizare de expertiză. Echipa din București deservește acum clienți Thales din întreaga lume, în toate sectoarele de business: apărare, aeronautică, spațiu, transporturi, identitate și securitate digitală. Centrul de Excelență în Inginerie a crescut progresiv de la 250, la aproximativ 800 de ingineri de software în 2021. În România, Thales s-a alăturat efortului de a promova noua generație de specialiști în software și a încheiat parteneriate cu universități de top din București.