• DESPRE NOI
 • CONTACT
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • COVID-19 va agrava criza alimentară globală: Numărul persoanelor care suferă de foamete ar putea ajunge la 265 de milioane

  Umbrela Strategică Umbrela Strategică -

  Pandemia de coronavirus riscă să agraveze situația populațiilor care se confruntă cu o lipsă cronică de alimente, astfel că numărul persoanelor care suferă de foamete s-ar putea dubla în anul 2020, avertizează Programul alimentar mondial (PAM), o agenție umanitară a Organizației Națiunilor Unite, informează publicația Le Parisien.

  „Suntem la un pas de o pandemie a foamei”, a declarat șeful Programului Alimentar Mondial, David Beasley, în cursul unei conferințe video la care au participat reprezentanții țărilor din Consiliul de Securitate al ONU.

  „Nu ne confruntăm doar cu o pandemie globală de sănătate, ci și cu un dezastru umanitar global”, a mai spus Beasley, adăugând: Dacă nu acționăm acum, ne-am putea confrunta cu crize alimentare multiple, de proporții biblice, în doar câteva luni”

  Potrivit unui raport publicat marți, numărul de persoanelor care se confruntă cu o lipsă cronică de alimente a crescut deja de la 113 milioane în 2018 la 135 de milioane în 2019 din cauza conflictelor, dezastrelor climatice și crizelor economice. În 2020, numărul acestora ar putea ajunge la 265 de milioane, ca urmare a impactului economic al pandemiei de coronavirus.

  Arif Husain, economist principal la PAM și coautor al raportului, a declarat că pandemia survine într-un moment deja delicat. Încă dinainte de pandemie, în fiecare zi, mureau „aproximativ 21.000 de oameni în întreaga lume” din cauza lipsei de hrană. „Aceasta era situația obișnuită în lume, înainte de pandemie”, a explicat oficialul ONU.

  Insecuritatea alimentară s-a agravat în zonele afectate de război, cum ar fi precum Republica Democratică Congo, Siria, Yemen și Sudanul de Sud, dar și în țările afectate de secetă sau ca urmare a degradării situației economice locale, cum ar fi Haiti, Pakistan și Zimbabwe.

  Mai mult, o serie de țări din estul Africii (Somalia, Etiopia, Kenya) sunt afectate de o nouă invazie masivă de lăcuste, despre care se estimează că va fi de până la douăzeci de ori mai devastatoare decât cea precedentă, din urmă cu două luni.

  Un raport al agenției Moody’s, publicat la începutul lunii februarie, indica faptul că agricultura reprezintă aproximativ o treime din produsul intern brut al țărilor din Africa de Est, și asigură 65% din locurile de muncă din aceste țări, cu excepția Kenyei, relatează publicația South China Morning Post.

  Te-ar mai putea interesa

  Abrogarea interdicției de înstrăinare a acțiunilor statului la companiile nationale va fi votată în procedură de urgență Țibuleac: Administrația Deltei trăiește în trecut, este nevoie de o altă viziune, poate de flexibilizarea ARBDD Șeful Rocosmos recunoaște că programul spațial al Rusiei este paralizat de sancțiunile americane

  Ultimele știri

  SUA ar putea disloca la Deveselu interceptori capabili să distrugă rachete intercontinentale în spațiul extraatmosferic Generalul Ștefan Dănilă, fost ”nr 1” al Armatei: Statutul de militar trebuie să fie același pentru toți, indiferent de instituție România va participa la Sea Breeze 2021, un exercițiu organizat de US Navy și Forțele Navale ale Ucrainei