Siguranță alimentară

Consensul politic și Pactul Național pentru Siguranță Alimentară – o propunere a Grupului Agrointeligența

România are nevoie în actualul context de un Pact Național pentru Siguranță Alimentară, în condițiile întrunirii consensului politic și a acceptării realității că de felul în care se duce războiul pentru securitatea alimentară depinde stabilitatea socială.

Grupul Agrointeligența propune un Pact Național Pentru Siguranță Alimentară, în zece puncte, unde se regăsesc obiective de natură legislativă, financiară, economică, instituțională.

Vlad Macovei, președintele Grupului Agrointeligența a detaliat obiectivele Pactului într-un editorial în care vorbește și despre necesitatea consensului politic cu privire la fondurile europene din Noua Politică Agricolă Comună.

”Niciun pas înapoi, cu orice risc, în ceea ce privește banii pentru fermieri și industriașii alimentari. România nu va accepta nicio scădere, a niciunui nivel de fonduri, nici pentru fermierii mari, nici pentru cei mici, pentru absolut nimic, sub nicio formă. Flexibilitate pe alte domenii, pentru a obține un compromis, inflexibilitate pe agricultură. Luăm tot ce este pe masă sau răsturnăm masa”, se spune în editorial.

Despre obiectivele Pactului Național pentru Siguranță Alimentară, războiul pentru securitatea alimentară și consensul în atingerea acestor deziderate, citiți editorialul de de agrointel.ro:

https://agrointel.ro/134492/lectia-coronavirusului-trebuie-sa-tinem-cu-dintii-de-agricultura-romaniei-fermele-si-fermierii-nostri-sunt-obiective-de-siguranta-nationala/?fbclid=IwAR20KmsfHrqAz5DLavoI7fzL-57R1kidR9XsZRWqxDIZAz1DsoBPbWUbb3Q