Peste 70% dintre companii plătesc mai mult de 100.000 USD pe an pentru perfecționarea abilităților angajaților lor din departamentele de securitate cibernetică, conform unui studiu recent al Kaspersky.
Însă, companiile incluse în studiu au semnalat că există o lipsă de cursuri relevante care să acopere noi sfere problematice de pe piața educațională și au afirmat că formările nu le aduc întotdeauna rezultatul așteptat, se precizează într-un comunicat trimis Umbrela Strategică.
Potrivit studiului companiile investesc sume semnificative în îmbunătățirea competențelor echipelor lor de securitate cibernetică: 43% dintre organizații spun că de obicei cheltuiesc între 100.000 și 200.000 USD pe an pe cursuri de securitate a informațiilor, în timp ce 31% investesc chiar peste 200.000 USD pentru programe de formare. Restul de 26% declară că plătesc de obicei mai puțin de 100.000 USD pentru inițiative educaționale.
Cercetarea a mai arătat că mulți profesioniști în securitate cibernetică (39%) consideră că instruirea acordată de companii nu este suficientă. Pentru a rămâne competitivi pe piață și pentru a-și menține cunoștințele și abilitățile la zi, aceștia sunt dispuși să plătească pentru cursuri de formare suplimentare din banii lor.
Cu toate acestea, practicienii în securitate cibernetică notează, de asemenea, că piața educațională se luptă să țină pasul cu industria în schimbare rapidă și nu reușește să livreze la timp programele de formare necesare. Cercetarea arată că deficitul de cursuri care acoperă noi sfere provocatoare (49%) a fost principala problemă pentru cei care caută formare în domeniul securității cibernetice.
47% dintre respondenți au declarat, de asemenea, că majoritatea cursanților tind să uite ceea ce au învățat pentru că nu au ocazia să aplice cunoștințele nou dobândite, prin urmare cursurile le sunt inutile. Nevoia de pre-condiții speciale de pregătire, cum ar fi codarea și matematica superioară, care nu sunt specificate în etapa de preînregistrare, a fost, de asemenea, problematică pentru 45% dintre practicieni.
Pentru această cercetare, Kaspersky a chestionat 1.012 profesioniști InfoSec din SUA, DACH (Germania, Austria, Elveția), Marea Britanie, Franța, Italia, Spania, Benelux (Belgia, Țările de Jos și Luxemburg), Brazilia, Mexic, Argentina, Columbia și Chile, Arabia Saudită, Emiratele Arabe Unite, Turcia, Africa de Sud, Nigeria, Egipt, India, Japonia, China, Malaezia, Singapore, Indonezia, Rusia.