• Despre noi
 • Contact
 • Cookies
 • Termeni și condiții
 • Politica de confidențialitate
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • Compania de stat IAI, selectată să dezvolte conceptul și tehnologiile pentru vehiculele blindate de noua generație ale armatei israeliene

  Mircea Olteanu Mircea Olteanu -

  Compania de stat Israel Aerospace Industries (IAI) a fost selectată de Ministerul Apărării de la Ierusalim să coordoneze dezvoltarea conceptului și tehnologiilor pentru viitorul vehicul blindat al armatei israeliene, în cadrul programului Carmel.

  IAI va avea sarcina de a dezvolta și demonstra tehnologii inovative pentru un vehicul blindat echipat cu o varietate de sisteme automate și autonome care ajută echipajul să-și îndeplinească misiunile – planificarea și gestionarea misiunii vehiculelor, conștientizarea situației, deplasarea, manevrele și acțiunile de luptă, se arată într-un comunicat dat publicității de companie.

  Principalele tehnologii pe care IAI le dezvoltă pentru forțele armate israeliene sunt:

  – Sistem de comandă – centrul de analiză, însărcinat cu planificarea și gestionarea autonomă a misiunilor echipei de luptă.
  – Sistem de conștientizare situațională – combină informații oferite de diverși senzori (radar, SIGINT și electro-optici), permițând astfel detectarea simultană a amenințărilor, clasificând obiectivele în timp real și rapid și precis, cât și diferențiind între aliați și inamici.
  – Sistem de letalitate – însărcinat cu distrugerea țintelor în timp real, prin selectarea dintr-o serie de muniții la dispoziția echipei de luptă a celui mai adecvat instrument pentru fiecare țintă.
  – Sistem de mobilitate – responsabil de planificarea rutelor optime de deplasare pentru fiecare dintre vehiculele echipei de luptă.
  – Sistem de operații – ce permite membrilor echipei să observe multidimensional câmpul de luptă, iar o interfață inovatoare va permite militarilor să ia decizii optime.

  În cele din urmă, forțele armate israeliene vor să dezvolte un vehicul blindat echipat cu o gamă variată de sisteme de senzori și arme, inclusiv dispozitive laser de mare putere, relatează publicația online Breaking Defense.

  „Am investit în ultimii ani, și mai ales în ultimul an, în dezvoltarea unui laser puternic cu o varietate de utilizări și care poate fi integrat în Carmel”, a declarat generalul Yaniv Rotem, șeful departamentului de cercetare și dezvoltare în cadrul Ministerul israelian al Apărării.

  Potrivit IAI, echipajul, format din două persoane, va trebui să se concentreze doar pe sarcinile cele mai importante, iar sistemele automatizate incluse se vor ocupa de restul. Opțional, un al treilea membru al echipajului se va ocupa de coordonarea vehiculelor robotizate în zone cu un grad ridicat de pericol.

  Programul israelian Carmel ar putea avea un impact și asupra tehnologiilor dezvoltate pentru Optionally Manned Fighting Vehicle (OMFV), planul armatei SUA pentru înlocuirea mașinilor de luptă pentru infanterie M-2 Bradley. De altfel, Amir Geva, vicepreședinte executiv al IAI pentru America de Nord, a declarat că firma israeliană caută parteneri americani pentru acest proiect.

  Tehnologiile dezvoltate în cadrul programul  Carmel, bazate pe „inteligență artificială”, vor echipa vehiculele blindate actuale și viitoare ale armatei israeliene.

  Te-ar mai putea interesa

  Nicolae Ciucă a fost desemnat premier și va negocia cu ”toate forțele responsabile” Nicolae Ciucă, ministrul demis al Apărării este propunerea de premier a PNL FOTO. Avioane F-16 Fighting Falcon ale Forțelor Aeriene Române, exercițiu alături de aeronave F-15E Strike Eagle ale USAF în spațiul aerian al României

  Ultimele știri

  Șeful Pentagonului: Militarii americani dislocați la MK joacă un rol esențial în ceea ce privește asigurarea securității pontice VIDEO. Bombardiere americane, interceptate de aviația rusă deasupra Mării Negre în timpul vizitei șefului Pentagonului în România Ministrul demis Nicolae Ciucă vede o cooperare ”excepțională” România-SUA în domeniul Apărării