ApărareȘtiri

Biden către Iohannis: Vreau să ştiţi că Statele Unite se angajează să vă fie alături

Foto. presidency.ro

”Nu cred că există niciun partener NATO care să aibă un angajament mai puternic faţă de alianţa euro-atlantică ca România și Statele Unite, a declarat marți președintele SUA Joe Biden, care l-a primit pe preșdintele Klaus Iohannis la Casa Albă.

“Şi vreau să ştiţi că Statele Unite se angajează să vă fie alături. Astăzi, punem bazele pentru următorii 20 de ani (…) Nu cred că există niciun partener NATO care să aibă un angajament mai puternic faţă de alianţa euro-atlantică ca România şi Statele Unite. Şi este un set de valori. Este ceea ce credem. Şi vă implicaţi şi sunteţi incredibili. Şi ceea ce faceţi şi ceea ce vom continua să facem împreună, cred, va fi semnificativ nu numai pentru Europa, ci şi pentru întreaga lume”, a declarat preşedintele Biden, citat de Reuters și preluat de Agerpres.

Conform site-ului Casei Albe, preşedintele Biden a mai spus: ”vedem asta în felul în care România şi trupele americane servesc cot la cot în NATO, inclusiv în ţara dumneavoastră. Cred că există aproximativ 1.800 de forţe americane acolo. Vă mulţumim pentru asta. Şi vedem munca noastră în consolidarea flancului estic al NATO”.

Președintele american i-a mulțumit lui Iohannis pentru leadership-ul său, ”mai ales la Marea Neagră” și pentru ajutorul oferit Ucrainei, care este ”real” și ”semnificativ”.