• DESPRE NOI
 • CONTACT
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • Ambasadorul Ion Jinga a vorbit despre UiPath, Bitdefender și Centrul Cyber al UE la Comisia ONU pentru Dezvoltare Socială

  Indira Crasnea Indira Crasnea -

  Folosirea tehnologiilor digitale cu desconsiderarea normelor de drept internațional – inclusiv încălcarea drepturilor omului și a dreptului umanitar – ”poate genera excluziune și inegalități, supraveghere abuzivă, informații false și criminalitate cibernetică”, a spus ambasadorul României la Națiunile Unite, Ion Jinga, la cea de a 59-a sesiune a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Socială.

  Șeful Reprezentanței Permanente ale României la ONU a vorbit despre ce înseamnă România în lumea digitală, făcând referiri la  UiPath, Bitdefender, Centrul Cyber al UE , dar și despre proiectul prezidențial „România educată” sau elaborarea Strategiei de digitalizare a educației în școli, conform unui comunicat al misiunii diplomatice trimis Umbrela Strategică.

  El a amintit că în era interconectivității, 87% din populația statelor dezvoltate utilizează internetul, în timp ce acest procent este de doar 19% în rândul țărilor cele mai puțin dezvoltate, ceea ce afectează accesul acestor state la prosperitate.

  Ambasadorul român a subliniat necesitatea generării unui parteneriat global între guverne și alți actori relevanți în domeniu, în vederea asigurării accesului inclusiv și echitabil la tehnologiile digitale.

  Ion Jinga a vorbit despre ”fațetele întunecate”, dar și despre beneficiile lumii digitale, menționând că utilizarea tehnologiilor digitale este vitală pentru o societate inclusivă și sustenabilă și că reușita ține de adaptarea la noua lume:”Așa cum spunea John F. Kennedy: Schimbarea reprezintă legea vieții, iar cei care privesc doar spre trecut sau prezent vor rata, cu siguranță, viitorul”.

  România a prezidat, prin Reprezentantul Permanent la ONU, sesiunile 53 și 54 ale Comisiei (2015 – 2016) și a deținut funcția de vice-președinte la sesiunile 55 (2017), respectiv, 56 (2018) ale CSocD.

  Te-ar mai putea interesa

  Fenomenul Splinternet sau ruperea de ”așchii” din fibra presupus unitară a Internetului Thales Alenia Space a primit un contract uriaș pentru realizarea unei constelații de aproape 300 de sateliți Echipele de securitate IT vor merge pe principiul Zero Încredere în 2021- Prognoză HP

  Ultimele știri

  Ministerul Apărării a achiziționat discuri de frânare pentru avioanele MiG-21 LanceR MApN organizează o licitație în valoare de 2,1 miliarde lei pentru lucrări de infrastructură la Mihail Kogălniceanu Klaus Iohannis rămâne fără doi consilieri, președintele nu are nici consilier pentru politică externă