• DESPRE NOI
 • CONTACT
 • umbrela-strategica.ro
 • Apărare
 • Intelligence
 • Energie
 • Infrastructură
 • IT&C
 • Siguranță alimentară
 • CĂUTARE
 • Ambasadorul Ion Jinga a vorbit despre UiPath, Bitdefender și Centrul Cyber al UE la Comisia ONU pentru Dezvoltare Socială

  Indira Crasnea Indira Crasnea -

  Folosirea tehnologiilor digitale cu desconsiderarea normelor de drept internațional – inclusiv încălcarea drepturilor omului și a dreptului umanitar – ”poate genera excluziune și inegalități, supraveghere abuzivă, informații false și criminalitate cibernetică”, a spus ambasadorul României la Națiunile Unite, Ion Jinga, la cea de a 59-a sesiune a Comisiei ONU pentru Dezvoltare Socială.

  Șeful Reprezentanței Permanente ale României la ONU a vorbit despre ce înseamnă România în lumea digitală, făcând referiri la  UiPath, Bitdefender, Centrul Cyber al UE , dar și despre proiectul prezidențial „România educată” sau elaborarea Strategiei de digitalizare a educației în școli, conform unui comunicat al misiunii diplomatice trimis Umbrela Strategică.

  El a amintit că în era interconectivității, 87% din populația statelor dezvoltate utilizează internetul, în timp ce acest procent este de doar 19% în rândul țărilor cele mai puțin dezvoltate, ceea ce afectează accesul acestor state la prosperitate.

  Ambasadorul român a subliniat necesitatea generării unui parteneriat global între guverne și alți actori relevanți în domeniu, în vederea asigurării accesului inclusiv și echitabil la tehnologiile digitale.

  Ion Jinga a vorbit despre ”fațetele întunecate”, dar și despre beneficiile lumii digitale, menționând că utilizarea tehnologiilor digitale este vitală pentru o societate inclusivă și sustenabilă și că reușita ține de adaptarea la noua lume:”Așa cum spunea John F. Kennedy: Schimbarea reprezintă legea vieții, iar cei care privesc doar spre trecut sau prezent vor rata, cu siguranță, viitorul”.

  România a prezidat, prin Reprezentantul Permanent la ONU, sesiunile 53 și 54 ale Comisiei (2015 – 2016) și a deținut funcția de vice-președinte la sesiunile 55 (2017), respectiv, 56 (2018) ale CSocD.

  Te-ar mai putea interesa

  Joe Biden: Vladimir Putin „știe că există consecințe” la atacurile cibernetice și alte acțiuni maligne Legea 5G a fost promulgată la trei zile după adoptarea în Senat UE a ales cine va dezvolta internetul cuantic al Europei, o inițiativă din care face parte și România

  Ultimele știri

  SUA ar putea disloca la Deveselu interceptori capabili să distrugă rachete intercontinentale în spațiul extraatmosferic Generalul Ștefan Dănilă, fost ”nr 1” al Armatei: Statutul de militar trebuie să fie același pentru toți, indiferent de instituție România va participa la Sea Breeze 2021, un exercițiu organizat de US Navy și Forțele Navale ale Ucrainei