ApărareImportant

Tîlvăr salută desemnarea Hanwha drept câștigător al licitației pentru obuziere

Foto: K9, la un exercițiu în Coreea de Sud (foro: Hanwha Aerospace)

Ministrul Apărării Angel Tîlvăr a salutat miercuri desemnarea companiei Hanwha Aerospace drept câștigătoare a licitației pentru cumpărarea a  trei sisteme obuzier cal. 155 mm de nivel Batalion, incluzând 54 de obuziere autopropulsate K9 Thunder, echipamente de sprijin și o cantitate inițială de muniții specifice, a informat MApN.

El a avut o întâlnire de lucru  cu ministrul apărării din Republica Coreea, Won-sik Shin, cu ocazia vizitei oficiale pe care acesta o efectuează în România.

Pe palierul cooperării bilaterale, Angel Tîlvăr a subliniat deschiderea părții române pentru identificarea unor proiecte concrete de cooperare care să aducă valoare adăugată ambelor state și care să contribuie la consolidarea relației bilaterale, menționând că relațiile de cooperare dintre România și Republica Coreea pe palierul industriei de apărare poate fi un bun exemplu de replicare și în alte domenii ale apărării.

TÎlvăr a prezentat  ” în mod succint” principalele amenințări și riscuri din regiunile Mării Negre și Balcanilor de Vest pe fondul războiului de agresiune al Federației Ruse împotriva Ucrainei. El a reliefat sprijinul multidimensional al României pentru Ucraina, inclusiv în privința asigurării tranzitului cerealelor ucrainene către piața globală, precum și eforturile țării noastre pentru implementarea măsurilor Aliate în regiune.

Ministrul a exprimat disponibilitatea pentru continuarea dialogului politico-militar, inclusiv la nivel de experți în vederea identificării unor proiecte concrete ce pot fi dezvoltate în viitor, în cadrul asigurat de acordul de cooperare în domeniul apărării.